Црн петок

Погледнете ги денешните понуди (07)

Кафемати Јура

Јура е швајцарска компанија која е специјализирана за автоматски и луксузни машини за кафе. На овој начин, знаеме дека резултатот ќе биде најпрофесионален, секогаш почитувајќи ги и вкусот и аромата на свежо сварено кафе, со авангарден дизајн и практични функции кои се многу едноставни во исто време.

Покрај тоа, оваа фирма е многу свесна за одржливост во неговите производни процеси, поради што се посветени на енергетска ефикасност и избегнување на секаков вид непотребен отпад. Додадена вредност која кажува многу за тоа кој ќе се одлучи купи кафемат Јура.

Најпродавани машини за кафе Јура

Јура А1 Ултра компактен

Таа е една од покомпактни машини за кафе на потписот. Исто така е прилично едноставен за употреба, во кој можете да ги внесете зрната кафе и самиот ќе го меле, бидејќи има мелница. Неговиот воден капацитет е 1,1 литри и со моќност од 1450 W. Можете да изберете повеќе или помал интензитет, иако во овој случај нема резервоар за млеко. Но, ќе ви направи 9 шолји кафе, со екран на допир и 15 шипки.

Можете да видите квалитетна завршница, со а минималистички дизајн. Многу едноставни линии кои го прават исклучително елегантен. Но, со сè што ви е потребно да ги подготвите најдобрите ристрето, еспреса и други рецепти. Покрај тоа, има интелигентен систем за арома пред подготовка и технологија за процес на екстракција на пулсот (PEP).

Печатено Јура Е6

Повторно, друга автоматска машина за кафе која е многу лесна за употреба е Jura D6. Можете да подготвите 16 чаши, независно за да не мора да се фрли ниту една. Исто така, има а Резервоар за вода од 1,9 литри. Во овој случај можете да го користите мелено кафе за одлични резултати, иако има вградена мелница.

Една од најнапредните машини за кафе на фирмата, со елегантен дизајн, квалитет и а екран на допир во боја од кои да се видат информациите и да се контролира процесот. Машината што ви е потребна за да ги подготвите вашите омилени рецепти за кафе, какви и да се тие, и со два елементи за екстракција за да можете да послужите две шолји истовремено.

Јура Ј6 независен

Како и машината за кафе Jura која штотуку ја спомнавме, во овој случај има и 1,9 литри вода, за да може да се подготват вкупно 16 шолји. Се разбира, во овој случај можете да го направите тоа два по два, истовремено. Има интегрирана мелница, како и екран од каде што можете да го направите изборот што го преферирате, во кој влегува интензитетот на вкусот. Неговата моќност е 1450 W и има автоматско исклучување како и режим на подготвеност.

Кафемат целосно автоматски и со компактен и елегантен дизајн. Професионална машина со независен сифон за пена. Исто така, има двоен систем за екстракција за подготовка на две чаши истовремено. Сè што ви треба за да уживате во истиот вкус како бариста, но дома или во канцеларија.

Jura ENA Micro 90 Independent

Во сребрена боја, оваа друга кафемат ENA е една од најдобрите на овој бренд. Овој пат претставува напреден дизајн во пластика, цена подостапна, и со се што очекувате од ЈУРА. Компактен дизајн со капацитет да направите две шолји од вашиот омилен рецепт во исто време.

Со резервоар за вода 1.1 литри, интегриран прекинувач за вклучување/исклучување, функција за чистење со кал за отстранување на честички од бигор од грејачот, режим за заштеда на енергија со автоматско исклучување, интегрирана брусилка, вграден екран во боја и избирач за интензитет на вода.

Други модели на машини за кафе Јура

Предности на машините за кафе Јура

Имајќи автоматски машини, веќе можеме да добиеме идеја што ни нудат. Сето тоа, секогаш во форма на предности, кои малку ни го олеснуваат животот. Дали сакате да ги запознаете?

  • Un совршено кафе Тоа е она што секогаш го бараме и со кафемат Јура ќе го најдеме. Всушност, неговите инженери се задолжени за секоја машина за постигнување подобри резултати, дури и со помали количини кафе.
  • Лесен погон: Иако кафето е најважно, треба да бидеме и пред машина која е лесна за употреба. Бидејќи е автоматски, целиот процес е полесен за потрошувачот.
  • домашна или професионална употреба: Затоа што ги има овие две опции, односно за домашна употреба, со дизајн кој одговара во сите кујни или за професионална употреба. За да продолжи да се прилагодува на други средини како канцеларии или продавници.
  • подобро еспресо: Ова е благодарение на револуционерниот циклус на екстракција на машините за кафе Јура. Топлата вода се меша со кафето, но наизменично. Ова ја прави аромата загарантирана, како и најдобриот вкус.
  • Млечна пена за вашите креации. Вистина е дека благодарение на овие машини можеме да направиме секакви оригинални пијалоци. Затоа, оние со млечен финиш ќе бидат супериорни. Сето ова е благодарение на испарувачот кој ќе го обликува млекото со меурче, слично на она што можете да го видите кај професионалците.