додатоци за кафе бариста

Љубителите на кафе ќе размислуваат и за дополнителни гаџети или додатоци за да го усовршат процесот на правење на овој еликсир. Затоа и тие треба да го имаат најдоброто тампер за кафе кои можете да ги најдете на пазарот, како и најдобрите кафеметри за прецизно дозирање. Двете ставки се од суштинско значење за професионалните барити или ако имате рачна машина за еспресо дома, за да ви помогнат да постигнете најдобри резултати.

читај повеќе

млечни пена

Да уживајте во пената во кафето Имате можност да купите кафемат со цевка за пена за млеко. Сепак, ова го има само во некои машини за еспресо и суперавтоматски машини за кафе. Решението доколку имате италијански кафемат, капка по капка или некоја друга тип на лонец за кафе што ја нема оваа функција е да си купиш млечна пена сама. Многу евтин додаток кој уште се нарекува млеко пена или едноставно размахване со млеко. Ова придонесува доброто кафе да се направи многу подобро, бидејќи пената од млекото не само што му дава подобро присуство на кафето, туку ви овозможува и да уживате во посебна текстура, да подготвите капучино, млеко, Итн

Со пена може да го емулгирате млекото и добијте го тој вкусен облак без напор. Во комбинација со, на пример, италијанска машина за кафе (многу луѓе уживаат во кафиња од класични машини за кафе и не покажуваат интерес за автоматски машини) веројатно ќе добиете најдобра вредност за парите. Подолу ги анализираме најдобрите модели на пена за млеко за да ви помогнеме да го најдете вашето.

читај повеќе

Зрна кафе

Најерудитните на тема кафе претпочитаат да купуваат зрната кафе со цел да ја изберат точната сорта што ја сакаат и да ја направат по нивен вкус, мелење на житото во моментот за многу поинтензивен вкус. Во Шпанија можете да купите големо количество зрна кафе, со многу варијанти кои понекогаш го отежнуваат изборот на одредена, особено за оние кои имаат помала контрола врз оваа тема.

Да имате многу можности и да не знаете која сакате е нешто многу типично што се случува во многу прилики. Во случај на зрна кафе, тоа може да зависи и од вкусовите на секој човек. Некои момци може да изгледаат многу силна или горчлива за некои непца, претпочитајќи нешто помалку интензивно, со a мазен вкус и текстура.

читај повеќе

мелници за кафе

многу луѓе претпочитаат купи зрна кафе за да уживате во сета негова арома и вкус. Некои машини за кафе ја имаат оваа функција интегрирана, но огромното мнозинство бара мелење кафе надворешно и тогаш ќе ни треба мелница за кафе.

на мелење со добар квалитет Тоа значи многу повеќе отколку што мислиме. Пред многу години, ова мелење се правеше рачно, но набрзо тие ја увидоа важноста на тоа и беа воведени подобрени методи за тоа. Оттука, денес, мелницата за кафе е една од ставките што мораме многу внимателно да ги проучуваме при изборот на една за подготовка на кафето.

читај повеќе

Мелено кафе

Меленото кафе е една од најчестите опции во секој дом кога го подготвуваме нашиот омилен пијалок. Обично е исто така најудобниот и најекономичен избор ако го споредиме со капсули со единечна доза и зрна кафеСе разбира, секоја опција има свои предности и недостатоци и тие зависат од нашите вкусови и типот на кафемат што го имаме.

Кога купуваме мелено кафе, мора да знаеме дека се добива по а процес на мелење што може да биде многу разновидно и потоа херметички се пакува за да стигне до нашите домови зачувувајќи ја целата арома и вкус. Има многу мешавини кои ќе ги најдеме, видовите и триковите кои мора да ги знаеме за да вкусиме вкусно кафе. Овој водич ќе ви помогне изборот на најдобро мелено кафе.

читај повеќе

термос за кафе

Не би било првпат да се разбудиме подоцна од вообичаено, што значи дека повеќе не можеме да појадуваме како и обично. Значи, за да се забрзаат работите малку, ништо како земање термос со кафе на пат до работа. Ова е еден од многуте примери во секојдневниот живот во кој термос кафе може да биде неверојатно корисен, но има многу повеќе: ако излегувате на прошетка и ви треба чувајте го кафето на совршена температура, можете да прибегнете и кон термос.

Во прашање на термос ќе имаме а широк спектар на материјали, дизајни, па дури и затворачи. Поради оваа причина, секогаш е важно да размислуваме за употребата што ќе му ја дадеме и врз основа на тоа што сакаме да потрошиме. Има многу модели: кој да се избере? Еве избор на термос за кафе со најдобра вредност за парите.

читај повеќе

Видови капсули за кафе

Производителите настојуваат да се наметнат на пазарот и да добијат добар дел од продажбата. Затоа, секој се обидува на некој начин да се разликува од останатите. Оваа борба на брендови се пренесува и на формати и компатибилност на капсули за кафе. Затоа, овде ќе ве водиме за да знаете која е вашата идеална капсула, бидејќи бројните опции можат да бидат малку вознемирувачки.

читај повеќе