Црн петок

Погледнете ги денешните понуди (07)

Кафе машини Illy

Брендот Illy се издвојува по производство некои од најудобните и најлесните за употреба машини за кафе со капсули. Точно е дека има модели и за најкласичните, но можеби повеќе се издвојува во првата опција што ја спомнавме. Станува збор за италијанска куќа која ги усовршувала своите машини да бидат една од најважните во однос на машини за единечна доза.

Фирмата е основана во 1933 година и сè уште е во рацете на истото семејство, генерација по генерација. Она што не прави да бидеме во добри раце, затоа што е исто така една од најпознатите фирми во однос на производството на кафе Во светот. Продолжете да читате и откријте се што треба да знаете за моделите на машини за кафе Illy.

Најпродаваниот апарат за кафе Illy

Се чини дека не е најосновниот, но ниту највисокиот опсег: се соочуваме со средина, но со пример за комплетен лонец за кафе.

Ова е моделот 949791, кој има цена што надминува 100 евра но тоа ни нуди бескрајни функции, како за љубителите на капучино така и за еспресо.

Многу елегантен дизајн, карактеристичен за брендот Illy, кој потсетува на винтиџ кафулиња и филм ноар. Отстранлив резервоар за вода, систем против капнување и капацитет од еден литар.

Други модели на машини за кафе Illy

Вистина е дека има неколку модели. Понекогаш овие модели се доста слични, но не и нивните дизајн завршува, бидејќи како што рековме тие имаат голема улога. Меѓу сите ги истакнуваме од најосновните до ценетите.

Illy Y3

Се соочуваме со еден од најосновните модели на кафемати Illy. Со прави линии, едноставни и многу компактни (широка само 10 сантиметри), претставен е овој модел. Со него можете да изберете и температура и волумен што ќе ги носи шолјата. Слично, исто така можете да пиете еспресо или да изберете кафе капка по капка. Без да се заборави и Iperespresso системот и дека има доста прифатлива цена.

Illy Y5

Во овој случај, имаме работа со кафемат кој има а област за одржување на топли чаши. Покрај тоа, има резервоар за вода, кој се наоѓа во странична област и а Панел за допир. Во повисока верзија и со поскапа цена, можете да уживате во резервоар за млеко, за правење различни пијалоци.

illy x7

Тоа е еден од најомилените модели. Во поглед на дизајнот, веќе е различен од претходните. Има заоблен врв каде што ги гледаме копчињата за вклучување/исклучување, а исто така и испарувачот. Без сомнение, тој е еден од најкомплетните машини за кафе со капсули. Покрај тоа, исто така се користи за подготовка на инфузијада Со купувањето ќе имате 14 капсули за подарок. Притисокот му е 15 бари, можете да го изберете во различни бои, има испарувач на млеко и можете да ја програмирате количината на кафе.

illy x1

Внатре во него ќе најдете три верзии на апаратот за кафе. Првата е поосновна и со капсули, втората, покрај овие капсули, прима и капсули во една доза, а третата може да се користи и со мелено кафе. Значи, во овој случај се соочуваме со три во едно. Вие само треба да го изберете конкретниот модел врз основа на вашите потреби.

Illy Iperespresso

Illy има свои капсули, кои се разликуваат од другите од тој вид. На Ипереспресо систем Тој е патентиран од фирмата и има голема популарност. Работи вака: водата доаѓа во контакт со капсулата преку инјектирање, поради што таа е во контакт со кафето неколку секунди, така што добро се впие. Потоа водата излегува до чашата каде што ќе биде наменето нашето кафе. За подобро разбирање, во поконвенционалните машини за капсули, процесот се прави со еден гест. Оваа нова техника произлегува од поголем вкус на резултатите.

Дали се добри машините за кафе illy?

Зборуваме за оние заеднички карактеристики што ги имаат овие машини за кафе, но кои се разликуваат од останатите машини за капсули. Дали сакате да знаете што ги прави толку различни? Прво, затоа што фирмата го истакнува својот дизајн и завршница. Така е кај сите, но конкретно во Illy на надворешниот изглед му се дава голем приоритет. Мора да запомните дека ова се прилично компактни, но елегантни машини за кафе. Така што тие имаат место во секој тип на кујна.