Црн петок

Погледнете ги денешните понуди (07)

Бош машини за кафе

Bosch е една од најпознатите компании во секторот на апарати за домаќинство и тоа не е случајно. Оваа компанија беше основана во 1886 година во Германија, и оттогаш отвора празнина на пазарот врз основа на квалитет и иновативност. Всушност, тој стекна популарност со маркетинг на својот прв електричен фрижидер. Така се етаблира како еден од водечките производители на технологија во Европа.

Малку по малку ги проширува своите производи за да покрие повеќе сектори, неодамна пристигнува во една од електричните кафемати. Ова е местото каде што ја стави целата таа технолошка традиција за да ги издвои своите машини за кафе. Ако размислувате да купите кафемат Bosch, прочитајте понатаму.

Најдобрите Bosch машини за кафе

Bosch Tassimo Sunny

Станува збор за компактна машина за кафе, 1300 W, со која можете да подготвите разни видови кафе, бидејќи работи со капсулите. И кафето и чоколадото ќе имаат многу посебен вкус благодарение на ваквата машина. Има совршена технологија за да го разликува типот на пијалок, пред да го подготвите. Ја ставаш шолјата, притискаш копче и за неколку секунди ќе го испиеш пијалокот. исто така носат функција за чистење и програма за отстранување бигор.

Bosch Tassimo Vivy 2

Продолжуваме со друга кафемат Bosch Tassimo бидејќи во овој случај има и а навистина компактна големина. Со капацитет од 0,7 литри. Но, не само тоа, туку стана уште еден бестселер благодарение на својата неверојатна цена. Повторно се соочуваме со моќност од 1300 W и со која можете да подготвите различни пијалоци како чоколадо, кафе или капучино, меѓу другото. Има и автоматско подготвување со притискање на копче.

Bosch Tassimo 1003

Повторно зборуваме за единечна доза и капацитет од 7 литри, но во овој случај моќноста оди до 1400 W. Ако сакате да ги менувате вашите пијалоци и препарати, тогаш не пропуштајте ваков модел, бидејќи има околу 40 сорти. Покрај тоа, можете да ги добиете сите со притискање на копче. Благодарение на неговиот прилагодлив потпирач за чаши, можете да изберете и поголеми и помали чаши. Можете да ја регулирате количината, температурата и времето. По секоја подготовка автоматски се чисти. Уште еден од поевтини модели и бестселери.

Бош TKA8653

Не сите Bosch машини за кафе што се продаваат се машини за кафе со капсули, но исто така и машините за кафе капка по капка имаат голема публика. Имаме работа со модел кој е наменет да произведе помеѓу 8 и 12 чаши, со моќност од 1100 W. Без да заборавиме дека неговиот капацитет за вода е еден литар. Има тајмер и неколку копчиња за вклучување или стартување варете го кафето. Како негативна точка е тоа што резервоарот за вода е малку тесен, што може да го отежне чистењето.

Предности на машините за кафе Bosch

La Големината и славата на Бош Тие се предности сами по себе. Но, тоа не е единствената предност, меѓу нив ги истакнуваме и одличните разновидност на модели што ни го става на располагање, правејќи ги сè поефикасни, поедноставни и поавтономни. Секогаш со максимални гаранции за сертификати за квалитет и безбедност.

Има опсег на кафемати за капе, кои се поосновни и поекономични, но со обемни функции за да ни го олеснат животот. А од друга страна ги има Bosch компатибилен со капсули со една доза (Тасимо) Од пазарот. Исто така ни става на располагање модели на супер автоматски машини за кафе, совршен за да ги задоволи сите ваши клиенти.

Во последно време, Bosch сака да се разликува од своите конкуренти со популаризирање на некои уникатни технологии и карактеристики за своите машини за кафе. Пример за ова е Функција Intellibrew, способен да ги чита бар-кодовите на капсулите и да го прави кафето автоматски, приспособувајќи се на карактеристиките. Голем напредок во споредба со другите модели и брендови во сегментот.

Резервни делови и додатоци за машини за кафе Bosch

Една од грижите кога купувате апарат е дали ќе можете лесно најдете резервни делови и додатоци. Ако некој дел се скрши или е потребна замена, понекогаш може да има марки и модели за кои нема да најдете замена, што би значело дека треба да купите сосема нов апарат за кафе ако нешто не работи.

Во случајот на Bosch, тоа е важен бренд, со голем број на делови, додатоци и резервни делови ви стои на располагање на пазарот. Затоа, ова повеќе не би било загрижувачко. Можете лесно да најдете предмети како што се:

  • Filtros: и за вода и за кафе (хартија).
  • стаклени тегли: за различни модели на машини за кафе капка по капка.
  • парни цевки: во случај излезите за пареа да се затнат.
  • гумени дихтунзи, производи за чистење и бигор итн.

Пред да купите кафемат Bosch

на Бош машини за кафе Имаат долга традиција. Од 1886 година, неговите дизајни и модели се развиваат според времето и барањата на неговите клиенти. Затоа фирмата е една од најпознатите и тие секогаш даваат голема доверба.

Секогаш постои серија на точки што треба да се имаат на ум. Пред да купите кафемат Bosch, иако сите тие ќе бидат совршени за вашиот ден на ден, не треба да го заборавите следново:

  • Неговата големина и дизајн: тоа е нешто што ни го привлекува вниманието и не треба да се водиме само по него, туку е важно. Особено ако зависиме од мал простор. Купете компактен модел, но полн со големи доблести во форма на технологија.
  • Резервоарот за вода: секогаш треба да ја гледаме понудената сума. Бидејќи секогаш ќе зависи од тоа кои сме да пиеме кафе и потребите воопшто. Најдоброто нешто е што не е премногу ограничено и одлучете се за поширок.
  • Ефикасност: Машините за кафе Bosch, особено оние Tassimo, се многу брзи и ефикасни во својата работа. За само неколку минути или малку помалку, ќе се напиете пијалок со сите негови одлични својства.
  • Потрошувачка: Покрај карактеристиките на самата кафемат, не треба да ја оставиме ни неговата потрошувачка да помине. За да го направите ова, ќе ги избереме оние што имаат автоматско исклучување или оние што имаат контрола на температурата, бидејќи тие ќе ни овозможат да заштедиме повеќе отколку што мислиме.